Hoe lang kan je een open fles wijn bewaren?

Hoe lang kan je een open fles wijn bewaren?

Tot onze schrik horen we regelmatig klanten vertellen dat ze restjes wijn te lang open laten staan en door de gootsteen spoelen. ZONDE!

Wij vinden het belangrijk dat je van elke druppel in de fles kan genieten. Daarom hebben wij enkele bewaartips die ervoor zorgen dat je zo lang mogelijk de wijn in goede conditie houdt en jij geen restjes weg hoeft te spoelen.

 

Hoe lang kan je wijn bewaren?

Dit is een van de meest gestelde vragen als het gaat over wijn. Helaas is er niet 1 antwoord op te geven, omdat dit erg afhangt van de kwaliteit van de wijn. Echter zijn er wel wat tips die je kunnen helpen om je wijn zo lang mogelijk goed te bewaren:

  1. Begin met open wijnen altijd in de koelkast te bewaren, ook rood.
  2. Gebruik bij het afsluiten van de fles een vacuüm afsluitdop. Hier zijn diverse varianten in te vinden. Deze zorgen ervoor dat de fles goed afgesloten is en er geen extra zuurstof bij kan.
  3. Open, in de koelkast en vacuüm afgesloten? Dan zou je de wijn als volgt kunnen bewaren. Hoe meer wijn er in de fles zit hoe langer je deze kan bewaren.

Droge witte wijn -> 5-7 dagen

Rose wijn -> 3-5 dagen

Rode wijn -> 7-10 dagen

Zoete wijnen -> 10-15 dagen

  1. Heb je nog een klein restje? Maak er dan een lekker gerecht mee? Gebruik wit voor risotto of rood voor een fijne stoofschotel.
  2. Nodig je vrienden uit om de fles mee te drinken, zo gaat de fles leeg en geniet je ook nog van goed gezelschap.

 

Wil je echt chique gaan, ga dan voor een Coravin. Een uniek systeem waarmee je 1 glas uit de fles kan halen zonder de fles open hoeft te maken. Hierdoor kan je de fles een stuk langer bewaren omdat er geen zuurstof bij de wijn komt.

 

We hopen dat je met deze tips geen wijn meer door de gootsteen spoelt en geniet van de laatste druppel uit de fles.

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.