Wintersport en wijn

4 x tips voor wijnliefhebbers op wintersport

Ben je wijnliefhebber en ga je graag naar de sneeuw? Ontdek dan ook op wintersport de lekkerste wijnen. Vier tips om meer wijnbeleving uit je vakantie te halen.

 

Koop je wijn in de supermarkt

In veel wintersport plaatsen moet je zoeken naar een winkel die uitsluitend wijn verkoopt, een slijter zoals wij die in Nederland kennen. Echter kan je vaak kwaliteitswijnen gewoon in de supermarkt kopen. Schrik daarom ook niet als je hoog geprijsde flessen in het schap ziet staan. Het leuke hierin vind ik altijd dat je makkelijk wat flessen mee pakt om te proberen, helaas is er vaak ook niemand om je wegwijs te helpen.

Daarom ons advies;

  • Koop wijn uit het land waar je bent
  • Koop geen literflessen
  • Koop een onbekend druifras

Zo doe je gegarandeerd nieuwe wijnontdekkingen en vergeet niet van de lekkerste wijn nog een paar flessen mee naar huis nemen.

 

Bestel lokaal

In veel wintersport landen wordt wijn gemaakt en soms zelfs in dezelfde gebieden. Ga je uit eten, vraag naar de wijnkaart. Veel wijnen zijn alleen per fles te bestellen en alleen de wijnen die per glas gaan staan vaak op de algemene drankenkaart. Vaak bestaat de wijnkaart grotendeels uit wijnen uit eigenland, wat ons betreft een goede zaak. Kies altijd iets uit het land waar je bent en als het kan uit de regio. Proef je iets lokaals en smaakt het naar meer, dan kan je zelfs de wijnboer nog een bezoekje brengen.

 

Rosé

Waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij wintersport, maar rosé wijn kan juist op een zonnige dag fantastisch zijn. Kies bij een uitgebreide lunch op het terras voor rosé van een kruidig druivenras uit het land waar je bent. Kies in Oostenrijk bijvoorbeeld voor een rosé van Zweigelt. Gegarandeerd dat je geniet!

 

Wijn en spijs

Misschien heb je wel eens gehoord van het gezegde 'what grows together, goes together'. Ofwel, de lokale gerechten gaan vaak goed samen met lokale wijnen. Bestel je een lokaal gerecht, match deze dan met een lokale wijn. Bestel je bijvoorbeeld een raclette in Zwitserland, kies een volle witte Zwitserse wijn. Bestel je een schnitzel in Oostenrijk, ga dan voor een Grüner Veltliner. Bij de goulashsoep, bestel je liever kruidig rood.

 

Let op! Ga je na de lunch of diner de piste op, bestel dan liever een alcoholvrij drankje of neem de lift terug na een lunch op de berg.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.